Nørresundby – Aalborg

Af Per Andreasen

I 3. runde af divisionsturneringen skulle vi møde lokalrivalerne fra Aalborg. Midt i disse Corona-nedlukningstider var det ikke nemt at arrangere det hele. Vi spillede på Kulturbroen i vores sædvanlige lokaler, dog i dem begge to. Bræt 1-4 spillede i det store lokale, og bræt 5-8 spillede i det lille lokale. Vi måtte ikke besøge hinanden undervejs.

Aalborgs Arne Fjordside var hyret som kampleder i det ene lokale, og vores egen Per Grevlund var i det andet lokale. Det var besværligt, men Per Grevlund havde lavet et stort stykke arbejde for at få det hele til at klappe. Ikke optimale betingelser, men kampen blev spillet. Vores næste 2 divisionskampe i januar måned er udsat, og det har sikkert lange udsigter at få divisionsturneringen afviklet.

Kampen mod Aalborg blev uhyre dramatisk. Lad os tage partierne, som de blev afsluttet. På bræt 4 spillede Svend en hurtig og udramatisk remis mod Jacob Würtz. Inde ved siden af var der også rimeligt hurtige remisser mellem Eddie og Finn Winther og mellem Børge og Bjarne Sønderstrup. På bræt 8 vandt Peter Lysberg sikkert over vores Niels Jacobsen, som var med som reserve, da Ellen have afbud til kampen.

Selv havde jeg de sorte brikker mod Sune Kovshøj. Efter en meget skarp åbning troede vi vist begge, at jeg stod bedst, men det var et synsbedrag. Sune spillede de bedste træk, og ”maskinen” siger også lige spil hele vejen. Remis ved indgangen til slutspillet.

Dermed var vi bagud med 2-3, og på de sidste brætter så det skidt ud, det så faktisk rigtig skidt ud. Jens Jørgen stod tykt til tab med Kasper Skaarup, og Bjarne var vist også slemt på hælene mod Aalborgs Edgar Becerra. Bulletinerne fra nabolokalet lød samtidigt på, at Jørgen havde lavet en kæmpefejl og stod til tab mod Elena Steffensen. Det så ikke ud til at vi fik flere points. 4 nuller og 4 remis, – kunne det virkelig passe?

Det første mirakel skete i Jens Jørgens parti. Begge spillere spillede utroligt hurtigt, og det gjorde de lige fra starten af. I en fuldstændig vundet stilling lavede Kasper Skaarup en kæmpebrøler, der tabte på stedet. Det var virkelig crazy, og da han straks gav op, havde han over en time tilbage på klokken. Men hvad hjælper det?

Efter Jørgens parti mod Elena lånte jeg noteringslisten. Det viste sig at Jørgen efter åbningen havde en fin stilling, men en taktisk overseelse medførte, at han for Tårn måtte aflevere Springer, Løber og bonde, og oven i købet var stillingen en ruin. Nu er det jo holdkamp så Jørgen fortsatte som om intet var hændt. Elena spillede resten af partiet helt umådeligt ringe, og pludselig var der endnu et point til Nørresundby!

Bjarne Hansen var sidst færdig. Det var utroligt kompliceret, men det så tabt ud for vores mand. Aalborgmanden kom i stærk tidnød og ofrede uforståeligt en kvalitet i en meget fordelagtig stilling, og pludselig var Bjarne ovenpå og slap ikke grebet.

Summa summarum, – vi vandt kampen med 5-3, og det var helt utroligt heldigt. Havde vi tabt 2-6, var der ingen, der kunne klage over det.

Generelt må man sige, vores hold er ”way over the hill”, og vi har selvfølgelig slet ikke tilnærmelsesvis den styrke vi havde for få år siden. Det er vi heldigvis helt bevidst om. Generelt må man sige, at kvaliteten af spillet i denne kamp var ringe. Det gør vi derfor bedre en anden gang.

Per Andreasen

One thought on “Nørresundby – Aalborg

  1. Tommy Nielsen

    Fedt med referat, men ikke for at være negativ kunne være fedt med nogle partier, med markering af nøgle ting.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.