Og det andet…

Efter denne triumf var der naturligvis genvalg af hele holdet til mesterskabet 1982. Her bør jeg i sandhedens interesse fortælle, at selv om holdet repræsenterer Nørresundby Skakklub, er det i en vis forstand selvudtagende, selvsupplerende eller hvad man nu ellers kan kalde det.

Som man kan se af scoringstabellen, er der tale om stor kontinuitet i holdopstillingen år for år. Der er maksimalt skiftet to spillere ud af gangen. Til gengæld har de samme spillere ikke stillet op to år i træk!

Hvad er nu det? Har han ikke lige skrevet genvalg? Jo, men jeg fik tilbudt et job i Irak et par uger efter turneringen 1982 var startet, og Jørgen Jørgensen indvilligede i at overtage mine 7 partier med kort varsel.

Det 7. parti var fra 1981-turneringen og var vundet for mig. Jørgen blev manuduceret efter alle kunstens regler, og han fik en liste over de vigtigste varianter med sig hjem. Oluf Øe fra Randers syntes åbenbart, at Jørgen var for stor en mundfuld og opgav allerede efter ét træk!

Værre så det ud med de 6 nye partier. 3 gange 1.e4 med hvid og 3 gange underlige patentstilladser med sort. Ikke lige Jørgens livret. Han er som bekendt d4-mand, og jeg har hørt, at han som noget af det første tillod sig at skubbe nogle af de bønder, jeg med megen omhu havde anbragt på 6.række, frem til 5.række.

Jørgen Jørgensen

Jørgen Jørgensen

Jørgen scorede det år 4,5p, hvilket er fremragende med de startbetingelser. I øvrigt scorede hele holdet godt og genvandt mesterskabet med 18p foran Randers og Helsingør, der begge sluttede på 12,5p!

1982 var et særdeles fint år for k-skakken i Nørresundby. Bent Sørensen var i gang med de sidste træk på vej mod europamesterskabet, og Ingerslev blev danmarksmester. Lad os se et af Ingerslevs partier.

Hattrick!

Så havde Bent Sørensen fået nok af at spille “lyn” k-skak og sagde fra til turneringen i 1983. Det gav plads til et af vore store talenter Henrik Holmsgaard, der leverede en flot indsats ved at score 5p.

Ingerslev gentog de 5p på 1.bræt fra 1982, og Bentzen præsterede at score max. Jørgen måtte nøjes med 3p. Det er åbenbart ikke så nemt at skulle spille hele partiet selv!

19p blev det til, og det var naturligvis nok til at vinde det 3. mesterskab i træk De 19 points var i øvrigt scoringsrekord for turneringen. Bentzen vandt besnærende let mod vores værste konkurrent, Randers.

Index * Forrige side * Næste side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.