Det første DM

Tilmeldingen til næste års turnering – altså 1981, hvor vi var berettiget til at deltage i 1.div. – skulle ske allerede i december måned, inden ovennævnte turnering var færdig.

Børge var startet i en ny LH-klasse og var derfor ikke varm på at skulle klare yderligere 6 partier, og Kai Bjerring var på vej til København.

Der var med andre ord kun et halvt hold tilbage. Vi var indstillet på at “gå” efter DM, så reserverne skulle være gode. Aage Ingerslev, Bent Sørensen og Per Grevlund var klubbens etablerede k-skakspillere, så dem prøvede vi at overtale.

Per sagde vistnok blankt nej, da han ikke bryder sig om den “hurtige” form for k-skak, som danske partier jo er. Ingerslev mente sagtens at kunne presse yderligere 6 partier ind imellem de 30-40 stykker, han var i gang med, og takkede ja!

Bent Sørensen var på det tidspunkt så langt fremme i det europamesterskab, han afsluttede og vandt i 1982, at han ligeledes vovede pelsen.

Bentzen kunne således i december måned indsende et – efter min egen mening – meget stærkt hold til “DM for hold i k-skak 1981”:

Aage Ingerslev 3,5 p
Bent Sørensen 4,5 p
Svend Pedersen 5,0 p
Eric Bentzen 5,0 p

To af Danmarks stærkeste k-skakspillere suppleret med to rimelige nærskakspillere. Det burde være godt nok til at vinde DM; også selv om de seneste års danmarksmestre, Helsingør og Randers, stillede med stærke hold.

Kampånden fejlede ikke noget. Vi holdt hinanden ajour med udviklingen i partierne, når vi mødtes ved turneringer og ikke mindst ved holdkampe, hvor der blev analyseret energisk i toget på vej til København eller var det Århus.

Allerede efter få måneders spil inviterede Bent Sørensen holdet til Vester Hassing, hvor vi havde en hyggelig dag med gennemgang af alle partier samt vurdering af disse. Dagen startede med lidt af et chok: Bent stod til tab mod Per Knudsen allerede efter få træk.

Hvad i al verden var der sket? 1.Sf3,f5 2.e4,fxe4 3.Sg5 og Bents konge kom aldrig i sikkerhed. Den forventede Hollænder dukkede aldrig op. Efterhånden som vi fik os arbejdet igennem partierne og frokosten m.m. steg optimismen. Det begyndte at ligne et DM.

Nogle måneder senere var det Ingerslev, der inviterede. Denne gang var der ingen grimme overraskelser; alt var fryd og gammen. Gennemgangen af partierne afslørede, at Ingerslev måtte ned mod Helsingørs stærke 1.bræt, Ib Jensen. Resten var 1-taller og nogle få halve. DM var hjemme, og det blev fejret! Ved frokosten viste det sig, at Ingerslev havde en hobby ved siden af skakken – snaps med krydderurter!

De var der allesammen. Malurt, porse, perikum, Jomfru Marias sengehalm og hvad de nu hedder: mindst tyve forskellige slags, og jeg tror ikke, at vi gik glip af en eneste smagsprøve. En herlig dag.

Et lille år senere – i augustnummeret af Skakbladet 1982 stod flg. at læse:

“Nørresundby vinder DM 1981”

Det blev til 18p/24. 4,5p foran Frederiksberg og Helsingør, der begge fik 13,5p.

Den flg. lille sag stod Bentzen for det år. Husker jeg ret, blev partiet regnet for vundet meget tidligt.

Noter af Eric Bentzen i Skakbladet nr.2, 1983.

Den kommende europamester havde nemt spil mod KS. Læg mærke til hans kommentar til træk 8! Den kan jeg stadig nyde.

Index * Forrige side * Næste side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.