2. runde divisionsturneringen 2022-2023.

Fredericia – Nørresundby 6-2.
Af Per Andreasen
Det var i hvert tilfælde urimeligt at vi ikke fik flere points. Fredericia var store favoritter på de 7 brætter, medens det burde være en rating mæssigt lige kamp på bræt 2 mellem tyskeren Frank Schwarz og jeg. Det var en forholdsvis lige åbning hvor jeg dog blandede 2 varianter sammen. Jeg fik dog genoprettet balancen fra en svær stilling, hvorefter jeg en gang til lavede en stor fejl. Det var gensidig skakblindhed. Det oplagte træk havde sikret en klar slutspilsfordel til mig. Helt idiotisk måde at tabe på.
På sidste bræt spillede reserven Kewin Pedersen mod landsholdsspilleren Esmat Guindy. Kewin blev presset helt i bund og stod klart til tab. Esmat spillede dog slutspillet forkert og pludselig var bondeslutspillet klart remis. Kewin undlod at tage oppositionen og så var partiet bare tabt. Træls.
Svend spillede ligesom jeg mod en tysker Dustin Möller. Svend havde en skidt dag og tabte.
Lidt længere ned var der meget imponerende remisser til Eddie mod Daniel Pedersen og til 86 årige Børge Pedersen mod den mange dobbelte Fynsmester Carsten Bank Friis!
Også Jens Jørgen fik remis mod stærke Bjarne Light og Michael reddede remis fra en meget dårlig stilling. Rygterne fortalte, at vores mand stod klart bedst i slutstillingen.
Dagens højdepunkt var som sædvanlig vores stærke førstebræt Bjarne Hansen. Han havde hvid mod IM Jens Ove Fries-Nielsen, og de bød virkelig hinanden op til dans. Det parti skal jeg lige have fat i, og så får I det her. De første træk frit efter hukommelsen: 1.d4,g6 2.c4,Lg7 3.Sc3,f5 4.e4,fxe4 5.Sxe4,d5 6.Sc3,c5 og værsgo, så er der serveret. Det blev det vildeste parti set længe. Bjarne ofrede en officer og angrebet så meget farligt ud. I tidnøden tilbød Jens Ove remis, hvorfor jeg får den mistanke, at det sikkert var vundet for Bjarne. Bjarne ville vinde, men da røgen lettede havde man et slutspil som kun Jens Ove kunne vinde. Jeg er overbevist om at der var remis (Hvid bonde f2 og g2 samt en Konge på g3 og et Tårn på anden række. Sort en bonde på g6 og en Løber på f5 samt Konge og Tårn. Det må være remis.) Bjarne kom i tidnød og tabte, jeg så ikke hvordan, bittert for Bjarne. For mig er det altid en fornøjelse at sidde på første parket når Bjarne spiller! 😉

Nørresundby 2 – Viborg 1-7
Af Arne Hove
Vi havde et stort problem Per Grevlund var blevet syg så jeg måtte overtage tjansen som spillende dommer. Vi savnede Pers madder. Vi havde Lasse Svendsen og Christian Gottschalck med som reserver. Jeg spillede lidt ukoncentreret og tabte hurtigt i min modstanders favorit åbning. En efter en måtte vores spillere give op og det var kun reserverne, som havde gevinst stillinger. Christian missede gevinsten og tabte i stedet medens Lasse kørte sejren sikkert hjem. Nu er vi klar bundprop så det kan kun gå fremad herfra.

2 thoughts on “2. runde divisionsturneringen 2022-2023.

 1. Michael Simonsen

  Hvis Per refererer til mit parti, så stod jeg bestemt ikke bedst i slutstillingen – faktisk ret stadig dårligt, men slet ikke så skidt som tidligere i partiet.
  Jeg tror min unge modstander blev irriteret på sig selv over at have ødelagt en potentielt lyn-afstraffelse, og pludselig skulle til at arbejde for sejren.
  Sjovt nok havde turneringslederen også ført 1 – 0 på resultatskemaet – vel i den tro, at det ikke kunne ende anderledes.
  Da jeg gjorde indsigelser, ville han lige se partiet og efterfølgende tale med min modstander, som var pist borte.
  Han fik dog fat på ham og kunne konstatere, at partiet var blevet aftalt remis.
  I mellemtiden begyndte jeg alligevel at frygte at det var en misforståelse, og om jeg havde hørt forkert, og at han ved håndslag havde betragtet det som resignation. Så nervøsiteten krøb frem i mig, for hvad ville man gøre i en sådan situation?
  Nu ville det selvfølgelig være et tosset sted at opgive partiet på, og min modstanders kommentar efter partiet var da også, at han havde udsigt til at tabe en af de to vundne bønder og skulle spille overfor løberparret, hvilket gjorde, han mistede kamplysten, men altså ved et nærmere kig, så står Hvid stadig meget bedre i slutstillingen!
  Michael

  Svar
  1. Per Næsby Andreasen

   Hej Michael. Tak for korrektionen og tak for en god historie. Jeg havde åbenbart misforstået noget, da jeg “havde hørt” at du stod godt i slutstillingen. Det var altså ikke tilfældet, men godt at vi altså var heldige på et enkelt bræt, når nu alt andet gik os imod, særligt på bræt 1 og 2!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.