Divisionsturneringen startet

1. holdet af Per Andreasen
Så er årets divisionsturnering i gang. I første runde skulle vi møde 1968 II fra Århus. De kom med et afbudsramt hold, og endelig havde vi chancen for at slå dem. Det kunne vi ikke. Det blev 4-4 og det var vist rimeligt retfærdigt.
De første resultater var 2 remisser til 86 årige Børge Pedersen (meget imponerende) og mig selv. Det var ringe af mig med de hvide brikker og en under rated modstander, – det dog spillede godt.
Michael Simonsen blev ambitiøs i et lige slutspil og måtte ned. Eddie spillede så remis, det så meget ringe ud undervejs. Også remis til Jens Jørgen, det var til gengæld en super god stilling undervejs.
Svends parti var meget spændende og kompliceret og i øvrigt meget svært at bedømme. Modstanderen spillede vist nok slutspillet fint, og til sidst tabte Svend på et enkelt tempo.
Jørgen Jørgensen vandt en stensikker sejr over Andreas Kastbjerg, Århus manden blev fuldstændig pakket sammen. Det gjorde godt, den sympatiske modstander har i mange sæsoner gjort det onde ved os, så det var godt at vi denne gang havde fundet en kompetent modstander!
På 1. bræt mødte Bjarne Hansen stærke Torben Kyhl Sørensen. Torben havde en dårlig dag, lad os se de første træk. Vores mand har de sorte brikker.
1.e4,g6 2.d4,Lg7 3.Sc3,c6 4.f4,d5 5.e5,h5 6.Sf3,Lg4 7.Le2,e6 8.0-0,Se7 9.Sg5?,Sf5! 10.h3?,Lxe2, 11.Sxe2,h4! og sort har allerede fordel. 12.b4? endnu et dårligt træk der svækker de hvide felter katastrofalt. Bedre var fx 12.a4 eller 12.Dd3 med planen at spille b3 og c4. Efter teksttrækket kom 12.-, a5! 13.c3, axb4 14. cxb4,Db6 15. a3,Sd7 16.Dd3,Da6 17.Tf3,Sb6 18.g4,hxg3 ep. 19.Sxg3


og her byttede Bjarne så Dronningen efterfulgt af slag på g3 hvorefter han vandt partiet i fin stil – særligt på de svage hvide felter. Det er altid meget fristende at tage et godt slutspil hvor tab ikke er en faktor. I diagramstillingen var det måske endnu bedre at spille 19,-Sh4! 20.Te3,Sc4 21.Te2,Lf8 22.Dc3,Da4 og hvid er helt paralyseret. Hvid kan selvfølgelig spille andre træk end dem jeg foreslår, men under alle omstændigheder står sort rigtig godt.
4-4 blev det – ikke prangende, vi satser på en sæson midt i rækken.

2. holdet af Arne Hove
2. holdet havde debut i 2. division gruppe 4 og skulle møde Kjellerup i første runde. På papiret en næsten lige kamp. Vi har forstærket holdet med Tommy og Jan Nielsen på 1. og 2. bræt og to nye spillere Flemming Bo Skøttrup-Jensen og Kristen Møller Jensen. Per Grevlund skulle være kampdommer så vi havde Lasse Svendsen med som reserve og han skulle møde deres unge super talent Emil Sander. Jeg mødte en på papiret stærk spiller Heinrick Almind (2041), men han må være ude af træning, da han overså en mat i en i træk 20. Tommy og Jan spillede remis og det så godt ud. Desværre tabte resten deres kampe og vi fik en lussing på 2-6. Ikke godt og vi må forudse, at vi skal kæmpe for at blive i 2. division.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.