Tre divisionshold

1987-89

Danmarksmester for hold 1987 blev Kampklubben/K41. Vi spillede mod dem i sidste runde og tabte “kun” 5-3, hvilket sikrede en 5.plads, to point foran Gentofte på 7.pladsen.

Eric Bentzen spillede mod den nykårne Københavnsmester, Henrik Danielsen. Bentzen blev overspillet og kom i tidnød, men så skete følgende:

I 2. runde mod Gentofte var Svend Pedersen ude for følgende:

Hvid: Svend Pedersen, Nørresundby
Sort: Sven Pedersen, Gentofte

På dette tidspunkt sad vores Svend og ærgrede sig over, at sort trods hvids materielle overvægt havde evig skak. Sven (uden d) var sikkert af samme grund godt tilfreds og gav de nødvendige tårnskakker for at kræve remis.

Måske sort skulle have forsøgt sig med 1…Sd2+ med mat i få træk! 2.Kg1 f2+ 3.Kg2/h2 f1=D+ dobbeltskak 4. mat!

2.holdet klarede sig flot og blev nr. 2 i 2.division med 29½ p. efter Vejlby Risskov med 32 p. 3.holdet vandt mesterrækken, og klubben var nu i den situation, at den havde et hold i 1., 2. og 3. division!

1987 var året, hvor Helle Kronborg Pedersen blev formand. Det var også året, hvor Erik Pedersen sagde farvel og begyndte at spille for sin lokale klub, Erritsø, som snart rykkede op i divisionen.

Førsteholdet klarede en 5.plads, omend det var tæt på at gå galt. Henrik Willumsen var med som reserve for Per Andreasen, der havde meldt afbud, fordi konen ikke kunne nedkomme til tiden.

Det er der ikke så meget at gøre ved, hævdede hold-læge Ingerslev, men det var jo ikke første gang. Willumsen gjorde dog sin pligt ved at score to ettaller, og det mente Per ikke, han selv kunne have klaret.

2.holdet skulle vinde 7-1 i sidste runde over Alssund for at undgå nedrykning, men det blev “kun” til 6-2, og holdet måtte en tur ned i 3. division. 3.divisionsholdet rykkede også ned, hvilket var at forvente, men så fik vi da prøvet at ha’ et hold i hver af de tre divisioner.

Der var i disse år en klar tendens til, at 1. division blev mere og mere professionel, idet klubberne i stigende grad begyndte at betale eller belønne topspillerne for at spille.

I sæsonen 1989/90 var en af debutanterne i den fine række Århus Skakklub, og de havde skaffet sig danmarksmesteren Erling Mortensen og IM Klaus Berg til at tage stødet af på de første to brætter. Vi mødte dem i 1. runde og vandt 4½-3½.

Bent Sørensen havde fornøjelsen af at slå danmarksmesteren på 1.bræt, og kommenterede partiet til klubbladet:

Nørresundby sluttede på en 4.plads det år, og Århus undgik med nød at næppe nedrykning. Ned måtte Øbro og – minsandten – Frederiksberg. FS tabte 6-2 til Limfjordens raske drenge. Blæsten gik frisk den dag, og vi havde den i ryggen.

Index * Forrige side * Næste side