6. runde af divisionsturneringen

NS – Aalborg 3-5.

Af Per Andreasen

Det var jo ikke så godt. Med nederlaget er vi reelt rykket ud af 1. division og skal derfor næste spille i den tredjebedste række, og det er jo ikke sket i nyere tid.

Vi har nu 18 point og der er 4 point op til 3. sidste hold, og det er for meget.

Efter søndagens blamage har vi scoret 6.7 point under forventet score, og ud af 48 partier har vi vundet 5. Det er ikke meget.

Lad os se lidt på søndagens partier. Igen, jeg så kun meget lidt (også af de andres partier), så alle kommentarer skal tages med et gran salt.

I åbningen spillede jeg idiotisk dårligt med de hvide brikker og kom hurtigt til at stå dårligt. Derfor trak jeg ratingkortet. Også Jørgen havde hvid – det blev en hurtig halv mod Sune Kovshøj.

Gamle Børge stod fra åbningen af helt overlegent mod Jens Nyholm, men det lykkedes for Nyholm at slæbe partiet ind i et holdbart tårn slutspil. Det slutspil kludrede Børge helt vildt og det lykkedes ham at tabe det. Børge plejer at være god i disse slutspil, men her på tærsklen til de 87 år er det helt ok at blive træt.

Remis til Eddie – vist nok et korrekt parti.

Første gang jeg så partiet mellem Jens Jørgen mod Aalborgs formand Bjarne Sønderstrup, ja da havde formanden pillet et par bønder. Jens Jørgen må jo have overset et eller andet, men jeg så ikke hvad. 0-1.

Michael Simonsen ”shinede” i går og vandt efter et kompliceret parti. Elena Steffensen havde angreb, men det er uklart om der var noget. Michael slog kontra på det helt rigtige tidspunkt, og afslutningen så særdeles effektiv ud.

Bjarne spillede remis på 1. bræt mod Edgar Becerra. Som sædvanlig når Bjarne er involveret blev det meget kompliceret, og da modstanderen brugte helt urimelig lang tid troede jeg, at Bjarne ville køre partiet hjem. Min vurdering var, at Bjarne stod til gevinst, men det er ikke sikkert at det er rigtigt. Remis.

Svend tabte desværre til Aalborgs Jens Kølbæk. Kølbæk spillede samme åbning, som han dagen forinden havde spillet mod mig i sidste runde af Senior DM. Mod mig viste Kølbæk, at han ikke forstod åbningen, han blev totalt udspillet og stod håbløst til tab. Sjusk fra min side gjorde, at han mirakuløst og meget heldigt reddede en remis. I lørdagens efteranalyse viste jeg så Kølbæk hvordan stillingen skulle spilles, og det gik så desværre ud over Svend i divisionskampen.. Urimeligt uheldigt, men jeg kunne jo ikke vide, at samme stilling ville opstå i divisionskampen. På den måde var vores mangeårige medlem med til at lægge sin gamle klub i graven. Skammeligt!

Sidste runde spilles søndag den 12. marts som fællesafslutning i Aalborg. Vi møder et stærkt hold fra Esbjerg.

NS 2 – Skørping 4½ – 3½

Af Arne Hove

Endelig en sejr. Vi havde Christian Gottschalk og Lars Nielsen med som reserver for Per Grevlund og Ole Rysgård.

Det så ikke godt ud fra starten da Kristen hurtigt blev udmanøvreret af Niels Chr. Davidsen og Jan tabte til Richard Lilja. Christian og Flemming tog nogle hurtige remiser så vi var lidt bagud fra start.

Lars vandt dog sikkert. Jeg spillede for tredje gang i streg mod en Hollandsk åbning og vandt slutspillet. Tommy vandt over stærke Peter Mikkelsen, så han er ved at komme i kampform. Så havde vi lige pludseligt 4 point. Tilbage sad Kewin, som havde fået tre bønder for en officer. Desværre forsvarede hans modstander sig godt og han måtte nøjes med remis. Vi fik en sejr men ligger stadig på sidstepladsen. Der er 8 point op til redning så det eneste vi kan håbe på er at vi slår Skive 2 og får 7. pladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.