Banzaiii…!

1983/84

1.divisionskampen mod Studenterforeningen i den indledende dobbeltrunde i København blev en livlig affære. Vi spillede i Studenternes Hus, og en times tid inde i kampen begyndte der at ske ting og sager på etagen ovenover: vilde Tarzan-hyl og tunge bump i gulvet, så lamperne svajede, og pudset dryssede.

Det var udøvere af en orientalsk kampsport, der slog sig løs. Efter en 20 minutters tid havde de vel slået hinanden fordærvet, for der blev ro en stund, indtil et orkester invaderede spillelokalet og begyndte at rydde scenen for højttalere, instrumenter og grej i kassevis, der blev fragtet ned ad midtergangen på sækkevogn.

Andre kravlede rundt på bordene imellem skakbrætterne for at demontere spotlights i loftet. Aldrig har jeg været ude for noget lignende, men vi vandt da kampen 5½-2½.

Børge slog til i denne stilling:

Uden den store dramatik undgik vi nedrykning og delte 5-6.pladsen med Kampklubben.

Kravet til 2.holdet var mindst en 4.plads, hvis de skulle blive i 2.division. Det blev til en 5.plads, og holdet måtte ned i 3.division.

Aage Ingerslev blev danmarksmester i k-skak for 1982.

DM blev i 1984 igen arrangeret i Aalborg (Løvvangskolen i Nørresundby), og Nørresundby Skakklub stod igen for kantinen, hvilket skæppede i den forslugne klubkasse.

Klubben arrangerede en jubilæumsturnering, en hurtigturnering med høje præmier, og der kom mange stærke spillere fra hele landet. IM Jens Kristiansen vandt foran Jørgen Hvenekilde, Kresten Schmidt og vores egen Bent Sørensen.

Sølvmedaljer igen

Nørresundby opnåede i 1984/85 en 2.plads i 1.division med 32 point. DM blev Frederiksberg med 38 p. Sølvholdet scorede:

1. Aage Ingerslev   1½/4
2. Bent Sørensen    3/6
3. Jørgen Jørgensen 5/7
4. Eric Bentzen     5/7
5. Svend Pedersen   4/7
6. Børge Pedersen   3/7
7. Bent Christensen 3½/7
8. Erik Pedersen    3½/7

Res. Olav D. Larsen 2½/3
Res. Lars Persson   1/1

Mod Kampklubben vandt Eric Bentzen denne miniature:

2.holdet blev i samme sæson nr. 2 i 3.division.

I 1985 flyttede Per Andreasen til byen. De fleste politibetjente drømmer om et job i provinsen, og det var lykkedes Per at undslippe hovedstaden.

Han meldte sig straks i Nørresundby og viste flaget ved at vinde Aalborgs koordinerede turnering i eftersommeren ’85 foran bl.a. Jørgen Jørgensen, Svend Pedersen, Olav D. Larsen og Eric Bentzen.

Erik Pedersen på stop

I januar lykkedes det at stable en urmatch på benene med den nybagte stormester Curt Hansen. Curt spillede hurtigt og sikkert mod klubbens 1.hold og vandt 6½-1½. Svend Pedersen fik remis, og Eric Bentzen vandt.

På generalforsamlingen 1985 blev Eric Bentzen valgt som formand.

I 1.division skulle 1.holdet starte med at møde Nordre. Vi havde hjemmebane. I klubbladet stod bl.a.:

Holdkaptajn Erik Pedersen havde på forhånd meddelt, at vi ikke havde afbud, men hvad skete?

1½ time før kampen meldte en slukøret Erik Pedersen sig i telefonen. Den bestilte taxa var ikke kommet til tiden, og Erik nåede at vinke farvel til toget i Fredericia. Nu var gode råd dyre – det næste tog ville betyde en time på skakuret, så Erik valgte at trodse forældrenes advarsler og tage chancen “på stop”.

Det gik også fint i starten, men nord for Horsens begyndte det at knibe (nobel piberyger der tilbringer sin bedste alder i grøftekanten kan næppe have rent mel i mappen). Kulden tog overmagten, og Erik måtte tænderklaprende melde afbud.

Holdet lå længe i førerfeltet, og sluttede som nr. 4. Bedre gik det 2.holdet, der vandt 3.division og således rykkede op. Fra den første kamp mod Lemvig berettede Per Grevlund i klubbladet:

Sort uheld

I den famøse 3.divisionsmatch mod Lemvig d. 8.12.85 fik jeg følgende sympatiske stilling med sort på 2.bræt: Hvid har netop spillet 18.Tf1-f4 for at øve større indflydelse på centrum. 18.Dxc7 forbyder naturligvis sig selv (hvorfor?). Partiet fik følgende afslutning:

En væltet kaffekop i betænkelig nærhed af b1 var skyld i miseren, og helt overvældet af den sorte dominans, valgte hvid at opgive. Med aftørrede brikker virker det ikke tillokkende at spille 20.dxe3 Dxd1 21.Dxd1 Txd1 22.Se1 Txe1 23.Kg2 Kxg7.

Men det er jo ikke kun holdskak, der spilles. Bent Sørensen og Henrik Holmsgaard deltog i IM-gruppen i Politiken Cup i København, 1986, hvor Bent bl.a. fik denne skalp:

Index * Forrige side * Næste side