5. runde i divisionsturneringen

Nørresundby – Silkeborg 4-4.

Af Per Andreasen

Der var lagt op til en lige match, og det blev det. Hvis nogen skulle have vundet, så var det Silkeborg. Jeg så jo kun lidt af det hele, så kommentarerne skal tages med alt mulig forbehold.

Efter ½ time så det fint ud, nogenlunde lige stillinger. Eddie og jeg pressede og stod vældig godt på bræt 4 og 2, men vores modstandere forsvarede sig godt. I resten af vores partier stod vi noget passivt.

Michael Simonsen på bræt 6 gav et par bønder for angreb, men der var vist ikke noget og han måtte ned. Til gengæld vandt Svend Pedersen et fint parti på bræt 3. Jeg var jo nærmeste tilskuer og jeg synes det så godt ud. Pirc´s forsvar med en stærk sort Springer på d4 og aktivt spil til Svend. Det blev konverteret til en sejr og den var nødvendig for holdet.

Min modstander forsvarede sig godt, og selv om jeg havde den frihed endnu engang at afslå et remistilbud, så blev det remis til sidst efter godt spil fra modstanderens side. Efter partiet var vi enige om, at jeg måtte have stået til gevinst på et eller andet tidspunkt, men det var altså ikke rigtigt!

Eddie kunne heller ikke vinde og måtte tage til takke med remis.

Bjarne spillede remis på bræt 1 med de sorte brikker mod stærke Per Knudsen, et godt resultat, og det så sikkert ud undervejs.

Jan spillede en hurtig remis på 8 bræt.

Børge havde de sorte brikker og forsvarede sig godt mod Michael Sørensen og de kom ud i et slutspil hvor Børge stod lidt under. Undervejs blev det værre og værre og Børge må vel have stået til tab på et tidspunkt. Remis var et flot resultat af den gamle mand, 87 år om et par måneder!

Jens Jørgen blev trillet baglæns i midtspillet mod Rene Toftgaard, og stod helt sikkert til tab efter ca. 2½ times spil. På en eller anden måde reddede han partiet til remis, jeg så desværre ikke lige hvordan.

Vi ligger stadig sidst i turneringen, og det kræver sejre i de 2 sidste runder for overlevelse i 1. division.

Aalborg 2 – Nørresundby 2: 5½ – 2½

Af Arne Hove

Aalborg havde opgivet deres hjemmebane så vi spillede på udebane i vores egne lokaler. Det var fint så kunne vi også følge med i førsteholdets kamp. Medens vi stillede brikker op nævnte Jens Jørgen, at han havde snuppet Jan Nielsen da Jørgen var blevet syg igen. Jeg måtte bekende, at jeg ikke havde set den mail han havde sendt og fik travlt med at finde en reserve. Heldigvis kunne Michael Bohnstedt stille op med meget kort varsel. Vi havde desuden Lasse med, som reserve for vores kampdommer Per Grevlund.

Vi havde en uheldig start da først Kristen så Flemming derefter Michael og dernæst Ole overså noget meget afgørende og måtte ned. Jeg havde taget en hurtig remis, men det så skidt ud for holdet. Tommy spillede sig til en remis mod Finn Vinther medens Lasse vandt sikkert. Tilbage sad Kewin og Johan Stanislaus og brugte en halvanden time ekstra på et kompliceret tårnslutspil, som endte remis. Med dette resultat beholdte vi vores sidsteplads. Mads Boe og Thomas Vestergård fra DSU’s hjemmeside tror på, at vi er sikre nedrykkere sammen med Skive 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.