Divisionsturneringen 2021-2022

Med stor forsinkelse kommer her nogle korte referater af de 3 første runder i divisionsturneringen 2021-2022. Vi spiller i 1. division gruppe 2.
Vi har fået 2 ”nye” spillere på holdet i år. Gamle kendinge er vendt tilbage og det er glædeligt. Jan Nielsen har nogle år spillet for Jetsmark og Michael Simonsen har spillet for Hjørring. Velkommen.
I 1. runde skulle vi til Viborg. Vi var klare favoritter på de 3 sidste brætter, og vi fik da også her 3 sikre gevinster. Eddie på bræt 6 og de 2 nye, Michael og Jan vandt sikkert på de sidste 2 brætter. I toppen var der rimeligt hurtige remisser til Jens Jørgen, Svend og mig selv. Bjarne sad tilbage med de hvide brikker mod stærke Allan Holst, medens Jørgen også havde hvid mod super reserven Peter Graves. Det var hårdt kæmpede partier og det så ud som om, at vores spillere pressede for gevinsten. Det lykkedes ikke for nogen af dem, 2 remiser. Sejren blev derfor på 5½-2½, – det forventede resultat. En god start.
I 2. runde havde vi hjemmekamp mod Herning. Herning var stærkt svækket til opgøret med 3 lavt ratede reserver, og vi var derfor kæmpe favoritter på de nederste brætter. Vores 5 sidste folk vandt da også sikkert, 1 taller til Svend, Jens Jørgen, Eddie, Michael og Jan. I toppen var der langt mere kamp om det. Alle 3 partier kunne let have fået et andet udfald. Bjarnes parti var fra tilskuerens synspunkt helt uoverskueligt (nu igen), men det så ud som om, at han blev løbet over ende af Hernings Ole Helmer Mikkelsen. Jørgens parti mod Flemming Ekas var også fuldstændig vildt. Ekas gik hårdt til Jørgens Leningrad-hollænder med et meget hurtigt h2-h4. Fordelen skiftede flere gange undervejs og begge nåede at stå til gevinst. Herning mandens meget friske spil gav dog pote til sidst og Jørgen måtte ned. Jeg selv havde de hvide brikker mod John Noe. Han ofrede frisk en bonde i åbningen og senere en officer for at få angreb mod min nøgne Konge. Han spillede den meget komplicerede stilling forkert og jeg fik samlet tropperne, og i midtspillet gik det hurtigt galt for min modstander og jeg vandt sikkert. Computeren kunne godt lide min stilling hele vejen. En fin 6-2 sejr.
I 3. runde havde vi hjemmekamp mod fjenden fra Aalborg. Jens Kølbæk, der i mere end en menneskealder har været medlem af Nørresundby skakklub, stiller nu op for Aalborg Skakforening, og det er et stort skakligt tab for os.
Michael Simonsen kom skidt ud af åbningen mod Bjarne Sønderstrup, Aalborg, og Michael måtte desværre ned. Det var der ikke noget at sige til. Til gengæld vandt Svend igen på sikker vis, denne gang gik det ud over Kasper Skaarup. Det så overbevisende ud. Derefter var der udramatiske remisser til Jørgen, Jan og Jens Jørgen. Eddie stod fantastisk mod Aalborgs Elena Steffensen, men en positionel misforståelse satte det meste af fordelen over styr, og Eddie måtte nøjes med remis. Det var bestemt skuffende efter åbningen. Jeg selv havde de hvide brikker mod stærke Edgar Becerra. I midtspillet stod jeg godt og afslog oven i købet remis. Jeg var i den vildfarelse at min stilling var meget fordelagtig, men det var den ikke. Det blev den dog (igen), men i modstanderens tidnød lykkedes det mig ikke at finde et simpelt træk der ville have givet stor fordel over i slutspillet. Remis, skuffende. Sidst færdig var igen Bjarne i dagens vigtigste parti mod Kølbæk. Jeg synes ikke det så så godt ud i midtspillet, men op mod tidnøden spillede Kølbæk forkert, og Bjarne bjærgede pointet. Strålende.
Samlet vandt vi altså 4½-3½, et rimeligt resultat vil jeg mene. Eddie og jeg kunne have fået mere, Bjarne mindre! Nu fører vi så 1. Division gruppe 2. Holdet har spillet nogenlunde, men heller ikke mere. Vi har scoret lidt under forventet rent ratingmæssigt. Svend, Eddie og Jan har gjort det bedst og er topscorere med 2½/3. 4. runde i Januar er foreløbigt udskudt på grund af Corona virus, nu må vi se hvordan det hele går i foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.