Hjemmesiden og den nye redaktør

Undertegnede, Eric Bentzen, er ny redaktør for hjemmesiden, indtil en anden ønsker eller vil overtage tjansen.

De sidste ca. 15 år har jeg været inaktiv, men ældre medlemmer (og det er jo de fleste!) kender mig.

For dem der ikke kender mig, har jeg været medlem af klubben siden slutningen af 70’erne.  Jeg var redaktør for klubbladet (altså den gamle papirudgave) i en årrække og lancerede klubbens første hjemmeside i 1999.

Jeg har minsandten også været formand i én valgperiode, og et par klubmesterskaber er det også blevet til.

At jeg nu er redaktør igen signalerer ikke, at jeg bliver aktiv skakspiller, og jeg kommer for sjældent i klubben til at være opsøgende og skrivende webmaster. I den aktuelle situation kan man roligt kalde mig en nødløsning.

Så hjemmesidens trivsel og liv afhænger fuldstændig af, at du skriver et par ord, når du har deltaget i en turnering, har spillet et godt parti eller har en god historie.

Det siger sig selv, at vi skal kunne læse om holdenes præstationer, og det er holdledernes ansvar. Enten skriver de selv, eller også får de en anden til det.

Bestyrelsen informerer også om forskelligt. Bestyrelsesmedlemmerne kan selv skrive indlæg på hjemmesiden, eller de kan sende dem til mig, og så sørger jeg for, at de kommer på.

Hjemmesiden er ikke kun for medlemmerne, den er også klubbens ansigt uadtil. Det er her, potentielle medlemmer får deres første indtryk af klubben, og hvad det betyder, kræver ingen forklaring.

Indlæg

Indlæg sendes (indtil videre) til adressen:

kan-hurtigt-skifte snabelA sitestory punktum dk

Partier

Partier skal helst være i pgn-format (portable game notation), da jeg så uden større dikkedarer kan kopiere dem, så de kan gennemspilles online.

Et parti i pgn-format kan fx se sådan ud:

[Event "Remismesterskabet"]
[Site "Aalborg"]
[Date "2019.12.20"]
[Round "20"]
[White "Sørensen, Søren"]
[Black "Mortensen, Morten"]
[Result "1/2-1/2"]
[WhiteElo "1900"]
[BlackElo "1901"]
1. d4 d5 2. c4 c6 3. cxd5 cxd5 1/2-1/2

Kommentarer kan fx være i “tuborgparenteser” ( { kommentar } ) eller som ledsagende tekst, og du kan angive, hvor du ønsker diagram(mer).

Alle skakdatabaser kan eksportere partier i pgn-format, og har man ikke en skakdatabase, kan man fx bruge chess.com til at ”indspille” partiet og downloade i pgn-format.

Under ”Details” indsætter man spillernavne, turnering, dato osv., og når man er færdig, klikker man på download-symbolet (pil ned i mappe), og så kan man kopiere partinotationen til sin tekstbehandler.

Pgn-formatet gør det nemmere for mig, og for dig er det også meget nemmere end at indtaste trækkene i en tekstbehandler.

Der er mange andre muligheder end chess.com – søg fx på ”pgn generator” (uden anførselstegn).

Fotos/billeder

Billeder kan sendes ubehandlede; jeg optimerer dem til hjemmesiden.

Der findes mange billedformater, og jeg kan ikke læse dem alle, så det sikreste format er jpg-format, og det er også det mest almindelige, men det kan også være (fx) gif, png eller tif.

Det var, hvad jeg havde at sige denne gang. Nu er ordet dit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.